Duurzaamheid

Duurzaamheid leeft binnen onze organisatie. Als bedrijf dat hoogwaardige producten produceert van kunststof – een milieu belastend materiaal – willen wij een netto-nul impact achterlaten op de wereld. Dit nemen wij heel serieus. 

Al jaren ontwerpt en vervaardigt CurTec zorgvuldig kunststof verpakkingen die geschikt zijn voor meervoudig gebruik. In de loop der jaren is het creëren van hoogwaardige verpakkingen met zo min mogelijk grondstoffen en energie onze standaard geworden. Maar tegenwoordig reikt duurzaamheid veel verder dan dat.

We zien een toekomst voor ons waarin we groeien en innoveren met circulariteit in gedachten. We zien elke dag als een kans om onszelf te verbeteren en anderen te inspireren. Tegen 2050 willen we een netto nul waardeketen bereiken en een sleutelrol spelen in de operationele en duurzaamheidsdoelen van onze partners.

Duurzaamheidsroadmap

Als bedrijf dat hoogwaardige producten maakt van kunststof – een milieu belastend materiaal – willen wij een netto-nul impact achterlaten op de wereld. Dit nemen wij heel serieus. Wij hebben onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen met betrekking tot klimaat, mensen en circulariteit vastgelegd in een roadmap voor 2030-2050. Onze duurzaamheidsroadmap richt zich op drie strategische pijlers.

  1. Klimaat: We streven ernaar de emissies in onze waardeketen te reduceren naar net-zero tegen 2050.
  2. Gezondheid en welzijn: Wij doen er alles aan om een Top werkgever te zijn, met aandacht voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze medewerkers.
  3. Circulariteit en samenwerking: Wij werken samen met onze partners toe naar een circulaire verpakkingsindustrie.

CurTec is onderdeel van het Science Based Targets Initiative (STBi) – een organisatie die klimaatactie stimuleert door bedrijven in staat te stellen op wetenschap gebaseerde doelen vast te leggen teneinde de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

CurTec streeft naar een netto nul uitstoot van broeikasgassen in de gehele waardeketen in 2050, met een absolute reductie van 42% voor scope 1+2 tegen 2030 en van 90% voor scope 1+2+3 tegen 2050 ten opzichte van basisjaar 2021.

Dag en nacht werken onze collega's tijdens de productie, maar zeker ook op kantoor eraan om onze doelen te behalen. We hebben onze eigen Sustainability Officer en nemen elk idee aan om ons bedrijf, onze bedrijfsactiviteiten en waardeketen duurzamer te maken.

Groen reizen

Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen onze strategie. Wij waarderen het als jij daarin ook met ons mee wilt denken. Zoals op de fiets naar het werk komen als je op fietsafstand woont. We bieden onze medewerkers een aantrekkelijke regeling voor het leasen van een fiets om dit te faciliteren. Maar ook reizen met het openbaar vervoer (onze locatie is op loopafstand van het treinstation), carpoolen met een collega, of gebruik maken van onze elektrische poolauto die je kunt lenen voor externe zakelijke reizen. Zo zorgen we er samen voor dat het milieu minder belast wordt.

Sponsoring

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) neemt ook CurTec haar sociale verantwoordelijkheid. Wij kennen een sponsorregeling waarbij medewerkers jaarlijks sponsordoelen naar eigen keuze kunnen aandragen. Goede doelen die een sociaal, cultureel of maatschappelijk doel dienen en iets willen verbeteren in de samenleving, bij voorkeur in de regio Rijen waar onze productielocatie zich bevindt. Na een interne stemronde krijgen de vier goede doelen met de meeste stemmen een mooi sponsorbedrag uitgereikt.

Benieuwd naar onze vacatures?

Bekijk ons vacatureoverzicht of maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail wanneer er nieuwe vacatures zijn.

Top